Få offert från företag som kan hjälpa dig

Beskriv behovet

Beskriv vad du vill ha hjälp med

Gratis offerter

Ta emot och jämför
upp till 5 offerter

Välj företag

Välj det företag du vill anlita

servicefinder v7

Lämna din offertförfrågan via vår samarbetspartner Servicefinder.
Du får svar från upp till 5 företag som kan hjälpa dig.

Pris för golvläggare

Priset för att anlita en golvläggare beror på hur stor yta du ska lägga om, vilket typ av golv du vill lägga och om du själv står för material eller om du vill att hantverkaren ska inhandla detta åt dig.

Dock så behöver inte kostnaden bli så väldigt stor eftersom ett golv ofta kan gå ganska snabbt att lägga. Det bästa sättet för att ta reda på hur mycket just din golvläggning kommer kosta är att använda vårt formulär och beskriva dina behov så utförligt som möjligt. På detta sätt kommer du få prisförslag från upp till fem olika hantverkare och det blir lätt för dig att kontakta respektive hantverkare för att diskutera upplägget och sedan välja den golvläggare som känns bäst för dig.

Olika typer av golv och kostnader

Det är vanligt att anlita golvläggare för att få någon typ av trägolv på plats. Få saker slår känslan av nylagd parkett under fötterna. Men för alla rum och alla plånböcker är parkett inte det bästa alternativet, och då finns det alternativ som vinyl- laminat- och linoleumgolv eller den något billigare klickparketten.

Det finns dock billigare och dyrare märken och varianter av alla material, så även om parkett och kakelgolv kan vara bland de dyraste (upp till 500 kronor per kvadratmeter), så kan finns det även alternativ som kostar betydligt mindre.

Att välja material och märke bidrar mycket till den slutgiltiga kostnaden på golvläggningsarbetet och därför är det alltid en bra idé att lägga ner en del tid på att diskutera med golvläggaren vilken sorts golv som är det mest prisvärda för dig.

Tänk på extra kostnader

När du använder vår tjänst för att ta in offerter från olika golvläggare, är en av fördelarna att du genom kostnadsförslaget får en bra bild över vad olika delar av golvläggningsarbetet kostar. Det är ju faktiskt inte bara arbetskostnaden som du betalar för, utan även materialinköp (som antingen du eller golvläggaren gör) samt eventuella extrakostnader. Kanske behöver nya lister läggas i samband med arbetet, eller kanske ska golvet behandlas med mer eller mindre kostsamma ytbehandlingsprodukter?

Se kostnadsförslaget som en fingervisning och diskutera sedan med golvläggaren om det finns val att göra som kan sänka kostnaden, eller om det finns något som du inte tänkt på som kanske kostar extra men också ger mycket mervärde.

Tänk också på att du alltid har rätt till ROT-avdrag på golvläggningsarbete, vilket sänker din faktiska kostnad på själva arbetet. Vi råder dig att kolla upp så att golvläggaren har inkluderat ROT-avdraget i sitt prisförslag samt att alla priser är inklusive moms.

Våra senaste förfrågningar

Per bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

Läggning av stavparkett att sätta ihop med befintlig parkett. Ytan kan beräknas till 25-30 kvm.

Ingegerd bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

Parkettgolv i kök ca 10 kvm

Nancy bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

Uppsättning av plastmatta väg. Klinker finns på golv och del av vägg. Tätskiktet är utdraget önskar påbörja nu

Zindy bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

Hej.

Undrar över en billig mattläggare i laminat till ett vardagsrum i Malmö.

Per bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

Lägga golv i en 3 rumslägenhet yta som ska läggas ca 78 kvm vi köper golvet själv det blir PARKETTGOLV EK 4-STAV 14MM BARLINEK vi köper.

Amanda bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

Borttagning av gammalt golv i vardagsrum, sovrum och kök - ca 35 kvadratmeter. Det finns ett gammalt brädgolv under som jag sen vill slipa så att det ser bra ut. Jag är dock orolig att golvet under inte går att fixa och undrar då vad…

Anders bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

Lägga en plastmatta på en liten toalett, ca 3-4kvm.
Underlaget är klart för mattläggning.

Alexander bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

Hej!

Jag och min sambo funderar på hur mycket det kostar per kvadratmeter att få hårdvaxat trägolv i ek behandlat med nytt vax. Enligt rekommendationer ska det göra varje 1-3 år och vi överväger om det är värt att göra själv eller inte. Jag förstår…
Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?
Anmäl ditt intresse här.