Pris för golvläggare

Priset för att anlita en golvläggare beror på hur stor yta du ska lägga om, vilket typ av golv du vill lägga och om du själv står för material eller om du vill att hantverkaren ska inhandla detta åt dig.

Dock så behöver inte kostnaden bli så väldigt stor eftersom ett golv ofta kan gå ganska snabbt att lägga. Det bästa sättet för att ta reda på hur mycket just din golvläggning kommer kosta är att använda vårt formulär och beskriva dina behov så utförligt som möjligt. På detta sätt kommer du få prisförslag från upp till fem olika hantverkare och det blir lätt för dig att kontakta respektive hantverkare för att diskutera upplägget och sedan välja den golvläggare som känns bäst för dig.

Olika typer av golv och kostnader

Det är vanligt att anlita golvläggare för att få någon typ av trägolv på plats. Få saker slår känslan av nylagd parkett under fötterna. Men för alla rum och alla plånböcker är parkett inte det bästa alternativet, och då finns det alternativ som vinyl- laminat- och linoleumgolv eller den något billigare klickparketten.

Det finns dock billigare och dyrare märken och varianter av alla material, så även om parkett och kakelgolv kan vara bland de dyraste (upp till 500 kronor per kvadratmeter), så kan finns det även alternativ som kostar betydligt mindre.

Att välja material och märke bidrar mycket till den slutgiltiga kostnaden på golvläggningsarbetet och därför är det alltid en bra idé att lägga ner en del tid på att diskutera med golvläggaren vilken sorts golv som är det mest prisvärda för dig.

Tänk på extra kostnader

När du använder vår tjänst för att ta in offerter från olika golvläggare, är en av fördelarna att du genom kostnadsförslaget får en bra bild över vad olika delar av golvläggningsarbetet kostar. Det är ju faktiskt inte bara arbetskostnaden som du betalar för, utan även materialinköp (som antingen du eller golvläggaren gör) samt eventuella extrakostnader. Kanske behöver nya lister läggas i samband med arbetet, eller kanske ska golvet behandlas med mer eller mindre kostsamma ytbehandlingsprodukter?

Se kostnadsförslaget som en fingervisning och diskutera sedan med golvläggaren om det finns val att göra som kan sänka kostnaden, eller om det finns något som du inte tänkt på som kanske kostar extra men också ger mycket mervärde.

Tänk också på att du alltid har rätt till ROT-avdrag på golvläggningsarbete, vilket sänker din faktiska kostnad på själva arbetet. Vi råder dig att kolla upp så att golvläggaren har inkluderat ROT-avdraget i sitt prisförslag samt att alla priser är inklusive moms.

Våra senaste förfrågningar

 • anette bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Vattenskadat parkettgolv efter julgransvattning. Slipning? Nytt golv?
  Golvyta 25kvm
 • anders bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Golvläggning 30 kvm plus väggar i Hedemora
 • Lars bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Byta matta i badrum och dusch ca 6m2
 • Kristian bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Golvet har svullnat upp och den är för tajt mot sockeln så det reser sig.
 • Stephan bad om offert för Bygg & hantverkare - Badrumsrenovering
  Hej, kan ni möjligen lägga in en våtrumsmatta 4 kvm två genomföringar, toa och handfat finns.
 • Ulla bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Lägga en plastmatta på ett litet golv (ca 3 m2) i ett tvättrum ( handfat och duschkabin).
 • Nancy bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Uppsättning av plastmatta väg. Klinker finns på golv och del av vägg. Tätskiktet är utdraget önskar påbörja nu
 • Annette bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Vill ha offert på slipning samt efterföljande ytbehandling på parkettgolv, cirka 25 kvm.
  Kan behövas ett besök för att se att befintligt golv är möjligt att slipa.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.