Hitta mattläggare

Söker du en mattläggare som kan byta eller lägga ny matta i badrummet, i våtutrymmet eller lägga in en ny heltäckningsmatta på kontoret? Heltäckningsmattor har blivit populära igen och fler vill ha ett mjukt underlag att gå på. 

Du kan här på ett smidigt och helt kostnadsfritt sätt hitta en mattläggare och få in ett antal offerter. Med utgångspunkt i offerterna kan du se och bedöma tiden och kostnaden för arbetet. 

Att anlita en specialist gör att jobbet blir klart inom skälig tid och du slipper själv krångla med att få mattan på rätt plats. Det är relativt svårt att lägga en matta och det kan vara svårt att själv bedöma vilken matta som passar in och håller för de påfrestningar som finns. Anlita ett proffs och få din nya matta på plats på nolltid och upplev den fantastiska känslan av ett jämt och rakt resultat.

Hur går det till att lägga heltäckningsmatta?

När du anlitar en mattläggare så ser du inte bara till att arbetet blir korrekt utfört, utan du får också möjlighet att i samråd med ett proffs komma fram till vilken matta som passar rummet och dina behov bäst, samt hur den ska läggas.

Vanligtvis tas golvlister bort när en heltäckningsmatta läggs i ett rum (placeras åter efter att mattläggningen är klar) och sedan rengörs golvet. Normalt fästs en heltäckningsmatta med lim i undergolvet, men det kan också bero på storlek och vilken typ av golv.

Arbetet med att placera själva heltäckningsmattan kan vara lite krångligt, då den ska rullas ut mot rummets kanter, som beklätts med tejp och sist men inte minst ska mattan skäras till så att den ligger perfekt.

Att uföra en mattläggning av den här typen själv går bra med vissa förkunskaper och rätt verktyg, men om du är osäker är det en bra idé att investera i att anlita en golvläggare. Främst när det gäller större heltäckningsmattor så rekommenderas att arbetet utförs av proffs, så att det blir korrekt och snyggt utfört. 

Hitta mattläggare genom kontaktformuläret

Det enklaste sättet att jämföra priser och projektförslag är att använda vår offerförfrågningstjänst här på sidan.

Fyll bara i kontaktformuläret och beskriv vad du behöver hjälp med, hur stort rummet är och andra detaljer om mattläggningsarbetet som kan vara bra för mattläggarna att få reda på. Sedan får du ta del av upp till fem offerter, där du väljer den som du tycker passar bäst.

Våra senaste förfrågningar

 • Tommy bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Golvläggning laminatgolv ca 30 m2.
 • Conny bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Slipning av golv och inläggning av klickparkett. Golvet är ca 28 kvadrat. Parkett finns på plats.
 • Sofia bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Vill ha hjälp med att lägga klick golv i hal och matsals rum, har golvet hemma och det är ca.16kvm vad skulle det kosta?
 • Tomas bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  hej!

  är på jakt efter ngn som hjälpa mig med att lägga klinker i ett nytt uterum. behöver dessutom hjälp med att slipa till betongplattan innan. totalt c:a 27kvm.

  mvh,
  tomas
 • Ali bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Måla väggen ljusgrå i badrummet och lägga plastmatta på 4kvm.
 • Anders bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Våtrumsmatta och våtrumstapet felfri finns inlagd i vårt fritidshus. Lutning till golvbrunn är ej tillfredställande (Måste torka golvet efter dusch) Förfrågan: Nytt golv med korrekt lutning mot brunn (matta eller klinkers) samt evt. golvvärme.Pris med resp utan golvvärmeStorlek: ca 2 x 2.5 meter
 • Sven-G bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Vi behöver hjälp med att lägga golv i ett källarrum. Rummet är på ca 12 m2. Ena halvan har kvar rester av målning. Andra halvan har haft plastmatta som vi tog bort för ett par månader sedan.
 • Vera bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Lägga om golv på ettt rum med både träd och kakel

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.