Hitta mattläggare

Söker du en mattläggare som kan byta eller lägga ny matta i badrummet, i våtutrymmet eller lägga in en ny heltäckningsmatta på kontoret? Heltäckningsmattor har blivit populära igen och fler vill ha ett mjukt underlag att gå på. 

Du kan här på ett smidigt och helt kostnadsfritt sätt hitta en mattläggare och få in ett antal offerter. Med utgångspunkt i offerterna kan du se och bedöma tiden och kostnaden för arbetet. 

Att anlita en specialist gör att jobbet blir klart inom skälig tid och du slipper själv krångla med att få mattan på rätt plats. Det är relativt svårt att lägga en matta och det kan vara svårt att själv bedöma vilken matta som passar in och håller för de påfrestningar som finns. Anlita ett proffs och få din nya matta på plats på nolltid och upplev den fantastiska känslan av ett jämt och rakt resultat.

Hur går det till att lägga heltäckningsmatta?

När du anlitar en mattläggare så ser du inte bara till att arbetet blir korrekt utfört, utan du får också möjlighet att i samråd med ett proffs komma fram till vilken matta som passar rummet och dina behov bäst, samt hur den ska läggas.

Vanligtvis tas golvlister bort när en heltäckningsmatta läggs i ett rum (placeras åter efter att mattläggningen är klar) och sedan rengörs golvet. Normalt fästs en heltäckningsmatta med lim i undergolvet, men det kan också bero på storlek och vilken typ av golv.

Arbetet med att placera själva heltäckningsmattan kan vara lite krångligt, då den ska rullas ut mot rummets kanter, som beklätts med tejp och sist men inte minst ska mattan skäras till så att den ligger perfekt.

Att uföra en mattläggning av den här typen själv går bra med vissa förkunskaper och rätt verktyg, men om du är osäker är det en bra idé att investera i att anlita en golvläggare. Främst när det gäller större heltäckningsmattor så rekommenderas att arbetet utförs av proffs, så att det blir korrekt och snyggt utfört. 

Hitta mattläggare genom kontaktformuläret

Det enklaste sättet att jämföra priser och projektförslag är att använda vår offerförfrågningstjänst här på sidan.

Fyll bara i kontaktformuläret och beskriv vad du behöver hjälp med, hur stort rummet är och andra detaljer om mattläggningsarbetet som kan vara bra för mattläggarna att få reda på. Sedan får du ta del av upp till fem offerter, där du väljer den som du tycker passar bäst.

Våra senaste förfrågningar

 • Kristin bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Slipa och lacka köksgov med långa plank. Typ 8-10 kvadrat.
 • Mikael bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Hej
  Vi tänker byta ut golvmattan och tapeten i våran tvättstuga samt även ny golvbrun.
  Golvytan är ca. 5 kvm samt väggar ca. 15 kvm
  Vi undrar vad detta kan kosta ungefär.
 • Fatima bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Jag vill byta ut golvet i köket, köket är på ungefär 14,3 m^2
 • Nils-Lage bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Slipning av golv ca 40 kvm
 • Kalle bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Vi ska göra om vårt badrum på övervåningen i ett äldre hus i Virestad. Rummet är ca 2*5 m. Vi vill ha matta i hela rummet förutom i taket. Vi har redan kontaktat rörmokare och elektriker som sköter resten.
 • Peter bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Hej!

  Jag behöver hjälp med slipning av 36 kvm furugolv. Efter slipning ska det och ytterligare 15 kvm obehandlat furugolv oljas med hårdvax.

  Jobbet ska utföras i Karlskoga.

  Är det något ni har tid och möjlighet med i närtid?
 • Dilan bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Jag har just köpt en lägenhet som har ett linoliumgolv vilket jag gärna vill byta till något form av parkettgolv i trä. Lägenheten är på bottenvåning och på 45 kvm total där jag vill lägga nytt golv på ca 40 kvm totalt (exkl badrum med...
 • Sven-Ove bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Våtrumsmatta på golv och vägg i badrum.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.