Golvslipning

Ett snabbt och mindre kostsamt sätt att förnya ett golv kan vara en golvslipning. Då försvinner repor, jack och färgförändringar. Det kan vara ett mindre kostsamt alternativ till att byta hela golvet och få det att hålla några år till. Efter slipningen kan golvet lackas, vaxas, lutas, betsas och bli ljusare eller mörkare. Är golvet av bra kvalitet, kan det efter en golvslipning förefalla som nytt. 

Om du är behov av att hitta företag som utför tjänster inom golvslipning kan du söka här och få offerter, så du kan se vad det kostar och vad som ingår. En bra början kan vara att mäta golvet och se efter vilket material det är av.

Vare sig du är företagare eller privatperson och om det rör sig om ett litet eller stort golv, så hittar du dina offerter här. Prova en golvslipning och se om det verkligen behövs ett nytt golv eller om det gamla håller några år till.

När behövs en golvslipning?

Golvslipning är ett populärt sätt att behandla trägolv som slitits med åren, för att de ska återfå sin lyster och glans från fornstora dagar. Ofta kommer man runt problemet genom att lägga ett parkettgolv eller laminatgolv över det slitna trägolvet, men det kräver både mer resurser och tid. 

En golvslipning är ofta en snyggare och billigare lösning på problemet!

Vilka typer av golv kan slipas och vad kostar det?

Vanliga typer av golv som kan slipas är furugolv, plankgolv och parkettgolv och priserna sätts i regel per kvadratmeter. Om golvet ska behandlas med någon ytbehandling, såsom lack eller vax kostar även det extra, och olika typer av ytbehandlingar är olika kostsamma. Du har rätt till ROT-avdrag på golvslipning, vilket sänker priset på arbetskostnaden.

För att du ska få en uppfattning vad som är en rimlig prisbild och för att du ska få möjlighet att i samråd med proffs komma fram till vilken som är den bästa ytbehandlingen (om någon) för just ditt golv, så finns vår offertförfrågningstjänst.

Fyll i kontaktformuläret redan idag och ta det första steget mot att återuppliva ditt slitna trägolv!

Våra senaste förfrågningar

 • Tommy bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Plastmatta och våttapet i tvättstuga 1,7 * 3m ca 5kvm
 • Jörgen bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Ny plastmatta samt upptagning av gammal och åtgärder enligt Anticimex=Åldersstigna golvbeläggningar bör inte ligga som underlag för nya ytskikt vid renovering.dessa bör rivas ut och underlaget slipas för att avlägsna spackel,limrester mot brädgolvet.Täta genomföringar och vägganslutningar mot golv för att förhindra lukt ifrån golvutfyllningar. Vid...
 • Henric bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Lägga nytt Parkettgolv samt nya lister runtom.
  Ca. 52 m2 rör det sig om totalt.
  Detta är ett försäkringsärende som blev efter en vattenskada.
 • Goriana bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Hej. Vi flyttar snart till ny studentlägenhet och funderar på att lägga ut klicklaminat innan vi flyttar in, dvs. någon gång under februari månad. Lägenheten är på ca 45 kv.m. Vad skulle det kosta att få hjälp av någon om vi helst slippar göra det...
 • Tommy bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Golvläggning laminatgolv ca 30 m2.
 • Erika bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  flytspackling av betonggolv m tätskikt och klinkersläggning. Ca 10 m2.
 • Lars bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Rådgivning och åtgärder för vårt köksgolv. Vi har vattenburen golvvärme och laminatgolv som gått isär så man ser hela sponten på ett ställe längs hela golvlängden och gått isär på ett ställe till . Golvytan i köket är ca 30 m2.
 • Bo bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Utbyggd btg-platta varav 10m2 blir toa med dusch. En golvbrunn och fyra avloppsgenomgångar. Vill ha hjälp med flytspackling och läggning golvmatta.
  Sju km utanför Skinnskatteberg.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.