Golvslipning

Ett snabbt och mindre kostsamt sätt att förnya ett golv kan vara en golvslipning. Då försvinner repor, jack och färgförändringar. Det kan vara ett mindre kostsamt alternativ till att byta hela golvet och få det att hålla några år till. Efter slipningen kan golvet lackas, vaxas, lutas, betsas och bli ljusare eller mörkare. Är golvet av bra kvalitet, kan det efter en golvslipning förefalla som nytt. 

Om du är behov av att hitta företag som utför tjänster inom golvslipning kan du söka här och få offerter, så du kan se vad det kostar och vad som ingår. En bra början kan vara att mäta golvet och se efter vilket material det är av.

Vare sig du är företagare eller privatperson och om det rör sig om ett litet eller stort golv, så hittar du dina offerter här. Prova en golvslipning och se om det verkligen behövs ett nytt golv eller om det gamla håller några år till.

När behövs en golvslipning?

Golvslipning är ett populärt sätt att behandla trägolv som slitits med åren, för att de ska återfå sin lyster och glans från fornstora dagar. Ofta kommer man runt problemet genom att lägga ett parkettgolv eller laminatgolv över det slitna trägolvet, men det kräver både mer resurser och tid. 

En golvslipning är ofta en snyggare och billigare lösning på problemet!

Vilka typer av golv kan slipas och vad kostar det?

Vanliga typer av golv som kan slipas är furugolv, plankgolv och parkettgolv och priserna sätts i regel per kvadratmeter. Om golvet ska behandlas med någon ytbehandling, såsom lack eller vax kostar även det extra, och olika typer av ytbehandlingar är olika kostsamma. Du har rätt till ROT-avdrag på golvslipning, vilket sänker priset på arbetskostnaden.

För att du ska få en uppfattning vad som är en rimlig prisbild och för att du ska få möjlighet att i samråd med proffs komma fram till vilken som är den bästa ytbehandlingen (om någon) för just ditt golv, så finns vår offertförfrågningstjänst.

Fyll i kontaktformuläret redan idag och ta det första steget mot att återuppliva ditt slitna trägolv!

Våra senaste förfrågningar

 • Marcus bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Liten dusch utan handfat eller WC på 2x1 meter vill jag ha plastmatta på golv och väggar. Rummet kommer vara förberett med slipade väggar, golvbrunn och vattenrör för dusch. Måste göras mellan 8-14 december.
 • Anders bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Installering av lämplig elvärme slinga på bef betong golv i källare, samt läggning av textil matta som lämpar sig för ändamålet. (ca 10 kvm)
  Bef radiator som huvud värme.
 • Anna-Greta bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Slipa ett betonggolv i källaren
 • Santa Maria bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Lägga ett nytt golv i matsal/Pentry storlek ca 45 kvadrat. Ligger matta där nu och pentryt är utbytt.
  klickgolv trä design önskemål.
 • peter bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  fyra heltäckningsmattor skall tas bort och sedan spackla på masonitgolv, ca 80 m totalt varav 20 kvadrat måste man hyvla gammal matta som fastnat i golvet. Sedan vill vi ha plastmatta till dessa fyra rum 80 kvadrat total yta. ( Billig plastmatta )
 • Lotta bad om offert för Bygg & hantverkare - Badrumsrenovering
  Hjälp med våtrumsmatta och våtrumstapet.
 • Linda bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Lägga om golv på kontoret, ca 10m2. Egen villa.
 • Rafael bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Hej

  Jag har en plastmatta i sovrummet (från 70 talet) som har ett hål lika bred i diameter som en golfboll. Jag är intresserad att anlita någon att laga det hållet.

  Vill inte lägga helt ny matta, enbart fixa hållet. Är intresserad aven offert för detta.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.